English Hrvatski Deutsch Česky Italiano Slovenski France Spain Holland Hungarian

Hvar

Hvar je jedno od najpoželjnijih odredišta za odmor kojeg je magazin „Traveller“ 1997. godine uvrstio medu  10 najljepših otoka na svijetu. To je otok sunca i lavande, maslina i vina, otok tihih uvala i šljuncanih plaža,  kristalno cistog mora, ali i brojne povijesne i kulturne baštine. Hvar je uvijek privlacan, razigran i užurban ljeti, tih i suncan zimi. Najsuncaniji otok na Jadranu atraktivna je destinacija turistima iz cijelog svijeta koji ga posjecuju vec desetljecima i uživaju u njegovim prirodnim ljepotama, blagoj klimi, kulturnim i povijesnim znamenitostima, gastronomiji i zabavi. Posjetite Hvar jednu od top destinacija na Mediteranu, ostati ce vam u lijepom i nezaboravnom sjecanju.

 DOLAZAK – KAKO DOCI DO HVARA?

ZRAKOPLOVOM:

Od aerodroma  Split do luke Split vožnja traje cca do 45 minuta autobusom ili taksijem. Autobusni kolodvor u Splitu je samo nekoliko minuta od ukrcaja na katamarane i trajekte za Hvar. Katamaran plovi direktno za grad  HVAR- luku Hvar, a vožnja traje jedan sat.

Trajekti iz Splita voze za Stari Grad ( trajektna luka otoka Hvara ). Vožnja traje 2 sata, a zatim 15 kilometara cestom do grada Hvara

Red plovidbe katamarana i trajekta potražite na:

http: //www.jadrolinija.hr                  i                      http://www.krilo.hr

Kartu za katamarane kupite odmah po dolasku u Split ili dan ranije, ako je moguce. Tu je i mogucnost rezervirati putem interneta. Katamarani su u sezoni cesto rasprodani. Mjesta na trajektima za putnike uvijek su na raspolaganju.

 

AUTOMOBILOM:

Po dolasku u Split slijedite znakove za „trajektnu luku“, gdje se vrši ukrcaj za trajekte koji plove za Stari Grad  (trajektna luka otoka Hvara ). Od Starog Grada pratite oznaku za grad HVAR ( 15 kilometara).

Naša adresa je: Tamara i Franko Drinkovic (Apartmani Tamara), ulica Ivana Bozitkovica 3, HVAR